Tegenvallend weekend in Oschersleben voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we in Oschersleben om daar tijdens de German Speedweek twee wedstrijden te rijden voor zowel het Nederlands- als het Europees kampioenschap.

Tijdens de vrije training en de kwalificatie trainingen ging alles goed en Sjoerd kon al redelijk snel rondetijden rijden die meer dan 1 seconde sneller waren dan ooit op het circuit van Oschersleben. De kwalificaties werden uiteindelijk afgesloten op de 5e plaats, net geen plek op de eerste startrij.

De start van de eerste wedstrijd was niet al te goed maar al in de eerste ronde was er een rode vlag situatie vanwege een crash. Bij de herstart van de eerste wedstrijd was Sjoerd ook niet goed weg en kwam halverwege de wedstrijd pas goed op tempo. Hij reed naar de groep toe die om de 4e plaats aan het strijden was maar kon aan het einde van de wedstrijd niet meer aanvallen. Uiteindelijk kwam hij als 7e over de finish.

De start van de tweede wedstrijd was erg goed en Sjoerd zat direct in de kopgroep. Ook kon hij het tempo blijven volgen en reed zelfs langzaam naar het achterwiel van zijn voorganger. Helaas kwam er na 3 ronden al een einde aan het goede tempo. De motor begon in te houden en te stotteren, Sjoerd reed nog een aantal ronden maar toen hij eenmaal op een positie buiten de punten reed werd de motor in de pits geparkeerd.

De snelheid is op dit moment zeker aanwezig , maar helaas hebben we dit weekend niet veel punten kunnen behalen voor de tussenstand van het Nederlands- en Europees kampioenschap.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.

Ook zijn er een aantal videobeelden gemaakt, en deze verschijnen in de loop van de week onder het kopje "video".