Tegenvallend weekend in Assen voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we op het TT Circuit van Assen om daar tijdens het British Superbike twee wedstrijden te rijden voor zowel het Nederlands- als het Europees kampioenschap.

Tijdens de eerste kwalificatie training ging het erg goed en Sjoerd kon al redelijk snel rondetijden rijden die een volle seconde sneller waren dan ooit op Assen. De eerste kwalificatie werd uiteindelijk afgesloten op de 1e plaats!
Halverwege de tweede kwalificatie begon de motor in te houden en te haperen. Een aantal aanpassingen in de pits mochten helaas niet baten en Sjoerd viel terug naar de 4e plaats.

Bij de start van de warmup lap tijdens de eerste wedstrijd werd duidelijk dat de motor niet goed reageerde. Sjoerd reed de pits binnen om vanaf daar aan de wedstrijd deel te nemen, na 1 ronde kwam hij al weer binnen omdat de motor het niet goed deed.

Voor de start van de tweede wedstrijd werd alle elektronica vervangen om het probleem te verhelpen. Het probleem komt alleen voor wanneer er op de baan gereden wordt dus konden we het niet goed testen voor de wedstrijd, tijdens het warm draaien liep de motor in ieder geval goed.
Bij het uitrijden van de pits werd echter direct duidelijk dat het probleem nog niet verholpen was en Sjoerd besloot om niet van start te gaan.

De snelheid is op dit moment zeker aanwezig , maar helaas hebben we dit weekend erg veel problemen gehad.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.

Ook zijn er een aantal videobeelden gemaakt, en deze verschijnen in de loop van de week onder het kopje "video" op onze website.