Slechte start van het seizoen voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we op het TT Circuit van Assen voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2012. Op zaterdag tijdens de kwalificatie trainingen was het droog maar erg koud en winderig. In de eerste training zette Sjoerd na een paar ronden een tijd neer die op dat moment 1,4 seconde sneller was dan de rest. Voor de tweede training had Sjoerd een verandering in het motormanagement systeem aangebracht welke niet goed werkte. De tijd werd niet verbeterd en in de laatste seconden van de tweede kwalificatie verloor hij de ople position met 0,031 seconde verschil.

Op maandag tijdens de warmup voelde de motor wel goed aan maar had Sjoerd veel last van een beslagen vizier. De start van de wedstrijd was een half uur vertgraagd vanwege ongevallen en olie lekkages uit de vorige klassen. Bij de start was Sjoerd niet heel goed weg maar ging toch nog als 2e de eerste bocht in en voor de Strubben lag hij al op de eerste positie. Helaas ging het aan het einde van de Veenslang mis, bij het insturen van de Ruskenhoek verloor Sjoerd de controle over het voorwiel en was het direct einde wedstrijd.
De volgende wedstrijd is tijdens de Ducati Clubraces op 12 en 13 mei op het TT Circuit van Assen. We gaan er komende tijd alles aan doen om daar een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.