Prima rentree voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we in Assen om daar de laatste 2 wedstrijden van het seizoen te rijden voor het NK Supermono.

Na de crash in Oostenrijk 10 weken geleden leek het er op dat het seizoen er op zat voor het complete JS Racing team. De artsen hadden Sjoerd geadviseerd om niet meer te gaan rijden en de motor had dusdanige schade dat het er op leek dat we dat we niet op tijd een nieuwe motor klaar hadden staan. Het herstel van de blessures verliep gelukkig voorspoedig en 2 weken na de crash gaf Sjoerd al aan de laatste wedstrijd van het seizoen te willen rijden. De motor werd volledig opnieuw opgebouwd en is een paar keer op de testbank geweest om te controleren of alles klopte. Op het laatste moment werd er toch ingeschreven voor de Race of the Champions om het toch maar weer te gaan proberen.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag hadden we weinig problemen met de motor maar Sjoerd had best veel moeite om goed te rijden in de regen. Tijdens de eerste kwalificatie was het gelukkig iets droger en uiteindelijk werd er afgesloten met een voorlopige 3e startplaats.

Zaterdag de tweede kwalificatie had Sjoerd wat meer moeite om tempo op te bouwen en zakte terug naar de 5e plaats. Bij de start van de eerste race was het redelijk droog maar waren er nog wel natte plekken op de baan. De start was redelijk en Sjoerd reed halverwege de race op P5, helaas stopte de motor er spontaan mee in de 7e ronde en werd de motor naast de baan geparkeerd.

De start van de tweede race was erg goed en Sjoerd reed mee met de kopgroep. Na een aantal ronden lag hij op P3 maar kon het tempo van de voorgangers niet volgen. Het gat naar de man op P4 bleef redelijk gelijk en uiteindelijk werd de wedstrijd ook op P3 afgesloten!

Het viel niet helemaal mee omdat Sjoerd nog niet volledig is hersteld van de blessures maar het voelt wel erg goed om het seizoen op deze manier af te sluiten!

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.