Podium in beide races op Oss voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we in Oss om daar op het stratencircuit Paalgraven twee wedstrijden te rijden voor het NK Supermono.

Zaterdag was een drukke dag met twee kwalificaties en de eerste wedstrijd. De kwalificaties verliepen goed en Sjoerd sloot deze af op de tweede plaats. De start van de eerste wedstrijd was goed en Sjoerd pakte kop start en bleef daarna lang aan de leiding. Ronde per ronde werd het gat naar de tweede man kleiner en in de laatste ronde maakte Sjoerd een foutje waardoor hij de leiding verloor en als tweede over de finish kwam.

De start van de tweede wedstrijd op maandag was ook goed en Sjoerd ging als tweede de eerste bocht in. Al snel werd duidelijk dat het tempo van de leider te hoog was en halverwege de wedstrijd sloot de man op de derde plaats aan bij Sjoerd. De rest van de wedstrijd reden ze als een trein achter elkaar maar tot echte uitrem acties kwam het niet en Sjoerd kwam als tweede over de finish.

Het belangrijkste doel van dit weekend was zoveel mogelijk punten scoren voor het NK Supermono. Dat is met 2 maal de tweede plaats prima gelukt en Sjoerd gaat nu aan de leiding in de tussenstand.