Podium en pech in Oss voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen pinkster weekeinde waren we in Oss om daar de eerste 2 races voor het NK Supermono te rijden. Aangekomen op het zeer natte paddock stonden we al snel vast met de trailer. Gelukkig werden we prima geholpen door de organisatie en kwam er een lokale boer met een tractor om onze trailer weer op de harde grond te rijden.

Tijdens de kwalificaties werd al snel duidelijk dat Brian Slooten ook dit jaar weer erg snel was op Oss en meer dan een 2e plaats zat er voor Sjoerd niet in.

De start van de eerste wedstrijd was niet heel goed en Sjoerd ging als 4e de eerste bocht in maar bij de eerste doorkomst lag hij al weer op de 2e plaats. Vrij snel werd het een eenzame race en de 2e plaats leek veilig totdat de Ducati Supermono 2 ronden voor het einde op start/finish hevig begon te roken en Sjoerd van de baan gestuurd werd. Gezien de grote hoeveelheid olie diede motor had verloren werd er de race stil gelegd met een rode vlag. Er vond geen herstart meer plaats en in dat geval wordt de doorkomst van de vorige ronde als uitslag genomen en mocht Sjoerd dus als nog naar het podium.

De warmup op maandag was koud en het miezerde, er werden 10 minuten gereden waarna iedereen weer binnen kwam om de motor klaar te maken voor de tweede wedstrijd.

De start van de tweede wedstrijd was weer niet heel erg goed en Sjoerd ging weer als 4e de eerste bocht in. Voor de volgende bocht lag hij al weer op de 2e plek en het tempo lag in de eerste ronden een stuk hoger dan in de eerste wedstrijd. Helaas stopte de motor er na 3 ronden mee op het rechte stuk aan de achterkant van het circuit en was het einde wedstrijd.

Na controle thuis bleek dat de krukas gebroken is en momenteel wordt er hard gewerkt om weer een nieuw motorblok op te bouwen zodat we a.s. donderdag weer kunnen vertrekken naar Assen.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.