Matig resultaat tijdens EK Oschersleben voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we op de Motorsport Arena Oschersleben om daar tijdens de het IDM twee wedstrijden te rijden voor het EK Supermono.

Op vrijdag tijdens de vrije trainingen hebben we getest met de nieuwe Supercorsa band van Pirelli in plaats van de vertrouwde slicks. Sjoerd kon gelijk goed zijn draai vinden met deze banden en de motor stuurt er erg goed mee.

Zaterdag tijdens de eerste kwalificatie reed Sjoerd een 5e tijd. Tijdens de tweede kwalificatie verbeterde hij zijn tijd en positie naar de 4e plaats en dus op de eerste rij. Na 3 ronden ging het echter mis in de voorlaatste bocht, Sjoerd kwam aan de binnenkant op de kerbstones en verloor de voorkant. Na de training werd er snel gesleuteld om de motor weer klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd. De start van de eerste wedstrijd was goed maar na een aantal ronden begon de motor hevig te trillen en kon Sjoerd het tempo niet meer volgen. Uiteindelijk is hij nog wel op de 5e plaats gefinisht.

Zondag tijdens de opwarm ronde voor tweede wedstrijd wilde de motor niet boven de 8000 toeren lopen. Sjoerd kwam binnen en er werden een aantal dingen veranderd, helaas hielp dit niet en was het helaas einde wedstrijd.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.