Goede wedstrijd in Schleiz voor Sjoerd van Buiten

Afgelopen weekend waren we in Schleiz om daar op het semi-permanente circuit Schleizer Dreieck een wedstrijd te rijden voor zowel het Nederlands- als het Europees Kampioenschap.

Tijdens de vrije training hadden we na een aantal ronden wat elektronische problemen die gelukkig snel te verhelpen waren. Ook had Sjoerd wat moeite om het zeer snelle circuit te leren kennen in deze vrije training. In de eerste kwalificatie ging alles gelukkig wat beter en de tijd die Sjoerd reed was goed voor een voorlopige 4e plaats. De tweede training werd er door iedereen iets harder gereden maar Sjoerd wist nog een plaats te winnen en mocht de wedstrijd starten vanaf de 3e plaats.

Vlak voor de wedstrijd begon het te regenen en werden de regenbanden gemonteerd. Vlak voor de start leek het er even op dat het weer droog zou worden maar tijdens de start kwam het met bakken uit de hemel. De start van Sjoerd was redelijk maar hij verloor wel een paar plaatsen. In de begin fase van de wedstrijd kon hij het tempo niet volgen vanwege de waterstromen op de snelle stukken op de baan. Aan het einde van de wedstrijd was hij een van de snelste op de baan maar helaas zat er niet meer in dan een 5e plaats.

In ieder geval hebben we onder deze moeilijke omstandigheden toch nog een goed resultaat kunnen halen en is er nu in het kampioenschap nog van alles mogelijk.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.

Ook zijn er een aantal videobeelden gemaakt, en deze verschijnen in de loop van de week onder het kopje "video".