Europees podium voor Sjoerd van Buiten!

Afgelopen weekend waren we op het TT Circuit van Assen om daar tijdens de Ducati Club Races 2 wedstrijden te rijden voor het EK en NK Supermono.

Vrijdag hadden we drie vrije trainingen welke door Sjoerd gebruikt werden om extra ritme op te doen en data te verzamelen.

Zaterdag begon de eerste kwalificatie in de ochtend met veel wind, Sjoerd reed een goede tijd welke goed was voor de voorlopige tweede start positie. De tweede kwalificatie kon hij zijn tijd niet meer verbeteren en verloor een plek. Uiteindelijk dus op P3 en een plek op de eerste start rij.

Zaterdag aan het einde van de dag werd de eerste wedstrijd verreden. De start van Sjoerd was goed en hij kon een aantal ronden de kop groep volgen. Wanneer deze iets begonnen te versnellen kon Sjoerd het tempo net niet bij houden en kwam daarna in gevecht met onder andere Brian Slooten. Hierdoor ontstond een gat naar de kopgroep, aan het einde van de wedstrijd kon Sjoerd weer iets versnellen en uiteindelijk kwam hij als 6e over de finish.

Voor de tweede wedstrijd werden er wat aanpassingen aan de achterkant van de motor gedaan in de hoop dat de grip in het begin van de wedstrijd gelijk goed zou zijn. De start van de wedstrijd was wederom goed en Sjoerd ging als 4e de eerste bocht in. Aan het einde van het rechte stuk wist hij zowel Lex van Dijk als Mike Veldhuizen te passeren en lag op de 2e plek. Niet veel later kwam Lex weer terug, maar een paar ronden later viel hij vlak voor Sjoerd uit met technische problemen. Lang reed Sjoerd op de 2e plaats maar een paar ronden voor het einde wist de Duitser Stefan Meiners hem nog te passeren. Het gat naar de koploper Josef Frauenschuh werd steeds kleiner aan het einde van de race, maar net niet genoeg om te kunnen passeren. Uiteindelijk kwam Sjoerd als 3e over de finish op slechts 1,4 seconde van de koploper, het eerste podium in het EK Supermono was dus een feit!

De volgende wedstrijd is over 2 weken in Oss tijdens de Pinksterraces, hier rijden we 2 wedstrijden welke tellen voor het NK Supermono.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.