Crash en blessure voor Sjoerd van Buiten op Red Bull Ring

Vorig weekend waren we in Oostenrijk om daar 2 wedstrijden te rijden voor het EK Supermono.

Tijdens de vrije- en kwalificatie trainingen op vrijdag en zaterdag hadden we wat problemen met de motor en Sjoerd kwam niet verder van de 8e startplaats.

Zondag tijdens de eerste race had Sjoerd een redelijke start en reed verder een vrij eenzame race om uiteindelijk op P6 te finishen.

De start van de tweede race was een stuk beter en Sjoerd reed rond op P4 toen het in de 3e ronde mis ging in bocht 4. Bij het uitkomen verloor de achterkant plotseling grip en Sjoerd werd met een enorme high-sider van de motor geworpen. Hij werd snel naar met medisch centrum op het circuit gebracht waar al snel bleek dat het niet goed was met de linker onder arm. Het pak werd uitgeknipt en daarna werd Sjoerd overgebracht naar het LKH Judenburg ziekenhuis om een spoed operatie aan de dubbele breuk in zijn onderarm te ondergaan. De volgende dag na de operatie werden er nog wat röntgenfoto’s gemaakt en een MRI scan met als resultaat een dubbele breuk in de linker onderarm, 3 gebroken ribben links, flinke hersenschudding, zwaar gekneusde onderrug, wat blauwe plekken aan de rechterkant en een misvormde ruggenwervel maar dit laatste was een oude blessure en geeft geen problemen. Sjoerd moest nog een extra nacht blijven voor de zekerheid en werd dinsdagochtend ontslagen uit het ziekenhuis.

Oorzaak van de crash is een olielekkage geweest waardoor er olie op de achterband gekomen is en er vervolgens ook een aantal coureurs achter Sjoerd zijn gevallen.

Tijdens de reis terug zijn we van dinsdag op woensdag in Duitsland blijven overnachten en hebben een stel onverlaten ingebroken in de auto. Daarbij hebben ze de radio en het systeem voor de achteruitrij camera meegenomen. Daarna hebben ze ook nog een poging gedaan om in de trailer in te breken maar daar ging het alarm af en werden we wakker waarna ze waarschijnlijk snel vertrokken zijn.

Het herstel van Sjoerd zal ongeveer 8 weken in beslag nemen, indien mogelijk proberen we de laatste wedstrijd van dit seizoen weer aan de start te staan, maar dat zal de tijd uit moeten wijzen.

Foto's van dit weekend zijn te bekijken in het fotoalbum.